Kleur en interieur

Interieurstyling en kleuren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een van de leukste dingen om te doen vind ik het combineren van kleuren en daar een ‘lekker’ kloppend kleurenpalet van te maken voor een interieur. Wanneer een kleurenpalet klopt is voor mij een vaak een gevoelskwestie; de ene tint past net iets beter dan de andere tint in het totaalbeeld. Je zou een vooraf bepaald kleurensysteem kunnen gebruiken om te bekijken welke kleuren goed met elkaar te combineren zijn, maar werken op gevoel en intuïtie zijn voor mij het meest effectief.

Kleuren beïnvloeden je gemoedstoestand en de sfeer in een ruimte. Als interieurstylist is het heerlijk om de juiste sfeer te creëren door de meest fijne kleurencombinaties te maken. Om je hiervan een klein stukje van te laten ervaren geef ik tijdens Creative Life 2019 een reeks workshops over ‘kleur en interieur’ op 29, 30 en 31 maart. In schrijven is nog mogelijk!

Even over Creative Life, wat is het en waar is het te vinden? Creative Life is een creatief en inspirerend event, georganiseerd voor én door creatieve mensen, op een super toffe evenementenlocatie; de Werkspoor Kathedraal in Utrecht. Hier doe je inspiratie en ideeën op, ontdek je nieuwe trends, shop je (handmade) unieke items en ontdek je jouw creatieve talenten door mee te doen aan workshops en masterclasses. Creativiteit is er in de breedste zin van het woord; van fotografie tot handlettering, van paperart tot schilderen en van keramiek tot interieurstyling! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Studio Cooliejoelie, samen met haar deel ik ons ‘pop-up atelier’ op het event en ze geeft ook een te gekke workshop.